Laatste Nieuws

 • 6-12-2018
  Vertrek

  Met droog weer kwamen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan bij het schoolplein van de Grienden. Hier waren weer vele kinderen, ouders, opa's en oma's die Sinterklaas toe zwaaiden. De wethouder Lieke Schuitmaker nam nog het woord en bedankte Sinterklaas voor zijn fijne bezoek aan Lage Zwaluwe. Na nog een dansje en natuurlijk Sinterklaas te hebben toe gezongen met Lang zal die leven, werd de wandeling ingezet naar de haven. Het was een prachtige avond. Het was wel even zoeken naar oma Piet. Toen ook zij bij de fluisterboot van de heer Polak was aangekomen, was het tijd om te vertrekken. De muziekvereniging Alliance speelde dag Sinterklaasje, waarop de heer Polak de fluisterboot vakkundig de haven uit loodste.


 • 1-12-2018
  Afgelopen weken

  Geweldige dagen hebben we achter de rug. Een intocht met een warm schijnend zonnetje erbij. Mooier kon het niet zijn. Gelukkig had Sinterklaas al zijn pieten meegenomen vanuit de Zaanse Schans. Aangekomen in Lage Zwaluwe had hij een warm welkom met vele kinderen die hem vanaf de kant van het water aan het toe zwaaien waren. Na de tocht door het dorp was het voor de kinderen nog een knutselmiddag in het Appeltje. Dan de kindermiddag in de sporthal. Als je er niet bent geweest heb je echt iets gemist. Wat was dat mooi. Vele kinderen van de verenigingen van de ballet en de gym, met ook optredens van het jeugdorkest van Alliance, lieten hun kunsten horen en zien.

  Sinterklaas was uitgenodigd bij het feest, maar had geen benul wat hem te wachten stond. Het werd een complete verrassing voor hem en zijn Pieten. Jan Pak de Leuning was ook aanwezig en zorgde ervoor dat er ook nog een polonaise werd gelopen, door de tot feestzaal omgetoverde sporthal. Sinterklaas vertelde dat hij het geweldig heeft gevonden, met vooral de super leuke samenwerking tussen de verschillende verenigingen. Verrassend was het ook dat de gemeente Drimmelen een Samen aan de Slag cheque uitreikte van €2000,- aan het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe. Zaterdag 1 december dan nog de peuterochtend in het Appeltje voor de aller kleinsten. De opkomst was niet groots, maar het was wel erg gezellig, met muziek ondersteuning van de accordeon. Uiteraard konden de kleinsten ook weer zelf een leuk cadeautje uitzoeken.


 • 11-11-2018
  Kalenderverkoop 2018 (vervolg)

  De verkoop is achter de rug. We hebben begrepen dat er mogelijk een foutje is geslopen in een enkele kalender. Niet elke kalender wordt individueel aan een check onderworpen. Uiteraard proberen we snel een en ander snel te herstellen. Mocht u geen kalender aan de deur hebben kunnen aanschaffen, dan kan dat nog op diverse adressen. Dit bij de Jumbo, Piet Verhoef en Bakkerij Bakker. De eerste kalender dit jaar werd uitgereikt aan Petra Vermunt. Zie hiervoor ook ons krantenknipsel. Petra, weer bedankt voor je vele uurtjes werk.

 • 27-10-2018
  Kalenderverkoop 2018

  Zaterdag 10 november 2018 komen de vrijwilligers van het Sint Nicolaas Comité weer langs de deuren om de eigen jaarlijkse dorpskalender te verkopen. Deze kost net als andere jaren €5,-. U steunt hiermee onze activiteiten. Mocht u niet thuis zijn of mocht het zo zijn dat we het hele dorp niet hebben kunnen belopen, dan is de kalender alsnog na zaterdag te koop op een aantal andere adressen, welke nader bekend gemaakt zullen worden.
 • 29-9-2018
  Oliebollenverkoop 2018

  Komende zaterdag 6 oktober 2018 oliebollenverkoop aan huis en te koop bij de Jumbo in Lage Zwaluwe. Dit jaar worden de oliebollen gebakken door Léon van Dongen en Zn. uit Wagenberg. U steunt ons door ze te kopen, zodat wij weer leuke activiteiten kunnen organiseren voor de kinderen uit het dorp. De prijs is dit jaar €5,- voor 5 oliebollen. Alvast bedankt voor uw bijdrage.

  Dank bakkerij Bakker
  Afgelopen jaren was er een fijne samenwerking met Iwan Bakker, die zijn winkel gaat sluiten. Namens het Sint Nicolaas comité bedankt!

 • 13-6-2018
  Rabobank clubkas campagne 2018 (2)

  Graag willen we iedereen bedanken die dit jaar op ons heeft gestemd. Met een opbrengst van maar liefst €369,74 euro willen we de Rabobank Amerstreek ook graag bedanken! Hiervan zal het comié weer vele mooie activiteiten kunnen bekostigen.

 • 25-3-2018
  Rabobank clubkas campagne 2018

  De stempassen voor de Rabobankclubkasactie vallen vandaag ook weer in de bus. Van 4 April tot en met 16 April kan er gestemd worden. Vergeet niet te stemmen op het Sintnicolaas Comité te Lage Zwaluwe. Met deze stemmen kunnen we een mooi bedrag ophalen en daarvan weer leuke activiteiten organiseren. Alvast ontzettend bedankt!!!

 • 6-12-2017
  Vertrek Sinterklaas

  Aan alles komt een eind. Zo ook het verblijf van Sinterklaas in Lage Zwaluwe. Een prachtige tijd heeft hij gehad met, zoals jullie konden lezen, een bezoek aan het Sinterklaas huis aan de Nieuwlandsedijk. Vele cadeaus zijn op de juiste plek terecht gekomen. Nu dus het vertrek. De wethouder van Oosterhout was er namens de gemeente om Sinterklaas weer uit te zwaaien, net als velen, die op het schoolplein aan de Nieuwstraat nog een dansje deden voor Sinterklaas. Alliance bracht Sinterklaas met de pieten weer naar de haven, waar de fluisterboot van dhr. Polak Sinterklaas weer veilig naar de stoomboot heeft gebracht. Nu weer een jaar wachten.


 • 4-12-2017
  Sinterklaas logeert in - en werkt vanuit - Lage Zwaluwe

  Wat hebben ze het toch goed geregeld in Lage Zwaluwe. Aan de Nieuwlandsedijk is een prachtig logeeradres ingericht voor de Sint, waar hij na een dag hard werken even rustig een dutje kan gaan doen of zijn grote boek kan gaan bijwerken. Dit Sinterklaashuis is van alle gemakken voorzien en het voelt voor Sinterklaas als thuiskomen. In deze drukke tijd vindt de Sint het heerlijk om zo'n fijn plekje te hebben om lekker uit te rusten. Tijdens de reis naar Nederland is er van alles misgegaan met de pakjes, maar gelukkig is dat nu weer opgelost en zal hij persoonlijk een bezoekje brengen aan verschillende huizen en kinderen in Lage Zwaluwe. Een prachtig dorp met allemaal lieve mensen, laat Sinterklaas weten, als hij het grote boek weer sluit en het huis weer verlaat.

 • 19-11-2017
  Intocht 2017

  Onderweg vanuit Dokkum nog even een stormachtige wind, maar bij aankomst in Lage Zwaluwe brak zelfs de zon nog door. Velen waren naar de haven gekomen om Sinterklaas toe te zwaaien. Natuurlijk nam Sinterklaas weer alle tijd om de kindjes een hand te geven en op de foto te gaan. De vele pieten deelden aan de kinderen weer lekker snoepgoed uit. Op de kiosk werd Sinterklaas verwelkomt door de wethouder van Oosterhout. Sinterklaas had voor hem nog een heerlijk drankje uit Dokkum mee genomen.

  De rit door het dorp werd begeleid door de muziekvereniging Alliance, waarvan het jeugdorkest ook aan boord al de nodige deuntjes had gespeeld. De tuk tuk Piet reed dit jaar ook mee in de tocht, als ook een huifkar van de Belhamel. Onderweg werd even stil gestaan bij de Nieuwlandsedijk 53. Hier konden de kinderen even bij de woning naar binnen kijken. Ze zagen een keurig ingerichte slaapkamer van Sinterklaas. Of deze hier een dezer dagen nog gaat slapen zal een vraagteken zijn.

  De tocht eindigde bij 't Appeltje aan het Plantsoen, waar de kindermiddag werd gehouden. De kleintjes genoten van het toneelstuk, opgevoerd door de vele Pieten, met centraal in het verhaal een zeer luie Piet, die uiteindelijk alles goed moest maken door met de kinderen bingo te spelen en mooi te gaan zingen met de kinderen. Een super geslaagde dag dus voor iedereen. De komende dagen gaat Sinterklaas het weer druk krijgen in Lage Zwaluwe. Het Sint Nicolaas Comité zal hem hierin steunen daar waar mogelijk.

 • 6-11-2017
  Kalenderverkoop 2017

  Zaterdag 11 november 2017 komen de vrijwilligers van het Sint Nicolaas Comité weer langs de deuren om de eigen jaarlijkse dorpskalender te verkopen. Deze kost net als andere jaren €5,-. U steunt hiermee onze activiteiten. Mocht u niet thuis zijn of mocht het zo zijn dat we het hele dorp niet hebben kunnen belopen, dan is de kalender alsnog na zaterdag te koop bij onder andere Piet Verhoef, de Jumbo en bij Bakker Bakker, allen in Lage Zwaluwe. Ook bij de tandartsen praktijk van Uijtert zal de kalender te verkrijgen zijn. Vele plaatselijke activiteiten zijn weer te vinden op de kalender.
 • 8-10-2017
  Oliebollen op!

  Het weer zat mee. In de ochtend, van afgelopen zaterdag 7 oktober, was het droog. Tegen 13.30 uur waren alle oliebollen verkocht. Mooi dus voor het comité, die met de opbrengst weer leuke dingen kan doen. Iedereen, zowel de vrijwilligers als de kopers van de oliebollen, bedankt.

 • 9-5-2017
  Rabobank clubkas actie 2017(2)

  Graag willen we iedereen bedanken die dit jaar op ons heeft gestemd. Met een opbrengst van maar liefst €359,04 willen we de Rabobank Amerstreek graag bedanken.

 • 5-4-2017
  Rabobank clubkas actie 2017

  De stempassen voor de Rabobankclubkasactie vallen vandaag ook weer in de bus. Van 6 April tot en met 18 April kan er gestemd worden. Vergeet niet te stemmen op het sintnicolaas comite te lage zwaluwe. Met deze stemmen kunnen we een mooi bedrag ophalen en daarvan weer leuke activiteiten organiseren. Alvast ontzettend bedankt!!!

 • 7-12-2016
  Vertrek

  Droog weer gelukkig bij het vertrek van Sinterklaas. Op de verlichte tractor kwam Sinterklaas bij het schoolplein aan de Nieuwstraat aan. Wethouder Kuijpers was daar al aanwezig om afscheid te nemen van Sinterklaas. Dit te samen met de vele bezoekers die ook naar het schoolplein waren gekomen. De kinderen deden samen met de pieten nog een gezellig dansje en er ook kon een warme beker chocolademelk worden gedronken. Met de muziek van Alliance voorop, ging het vervolgens naar de haven aan de Amerweg. De fluisterboot van dhr. Polak lag hier klaar om de pieten en Sinterklaas naar de grote stoomboot te brengen. In de middag was er nog even een probleem, omdat de fluisterboot dreigde vast te komen zitten in de deels bevroren haven. Dhr. Crezée loste dit probleem op door in de middag de haven op de route ijsvrij te maken. Zo konden velen de Sint en zijn pieten weer uitzwaaien. Een schitterend gezicht was het, de verlichte fluisterboot de haven te zien uitvaren. Het comité bedankt naast alle vrijwilligers, mede de brandweer en de EHBO voor de aanwezigheid bij het mooie vertrek en muziekvereniging Alliance voor de muzikale klanken.

 • 5-12-2016
  Uitreiking herinneringsboek Sinterklaas Lage Zwaluwe aan burgemeester

  Hoog bezoek vanmiddag in het gemeentehuis in Made!
  Sinterklaas overhandigde hoogstpersoonlijk het herinneringsboekje '50 jaar Sinterklaas Lage Zwaluwe' en een kalender aan Burgemeester Gert de Kok

 • 4-12-2016
  Peuterochtend

  Niet te druk, maar wel gezellig was het afgelopen zaterdag op de peuterochtend in Den Domp. De zaal was voor Sinterklaas mooi versierd door het Sint Nicolaas Comité. Voor de kinderen was er een hoekje gemaakt waar ze konden kleuren en natuurlijk konden de kinderen een voor een bij Sinterklaas komen. Het verhaal dat de cadeautjes allemaal zoek waren, bleek niet helemaal waar te zijn, want er stond een mooie tafel voor met cadeautjes waar de kleintjes er eentje zelf mochten uitzoeken. Muziek was er ook. Koos Hoevenaar had zijn accordeon meegenomen en begeleidde de kinderen bij het zingen van de liedjes. Sinterklaas zelf liep ook even de polonaise met de kinderen mee. Een geslaagde ochtend dus voor onze aller kleinsten.

 • 13-11-2016
  Intocht 2016

  Spannend leek het even te worden op de rivier voordat Sinterklaas met de boot van de Zilvermeeuw ging aanmeren in Lage Zwaluwe. De boot leek even de weg kwijt te zijn en maakte een 360 graden bocht midden op de Amer. Gelukkig bleek van pech geen sprake en kon Sinterklaas met de Pieten toch nog op tijd bij de haven zijn.
  Hier was een feestelijk ontvangst door vele kinderen. Op de kiosk was er een welkomstwoord van de wethouder Kuijpers van de gemeente Drimmelen. Geweldig was ook de tocht door het dorp met Amerigo, waarbij Sinterklaas werd begeleid door natuurlijk de muzikale noten van Alliance, maar ook door een aantal pieten te paard.

  In de Witte Zwaan was de feestmiddag voor de kleintjes met disco van DJ Youri K. Ook was er een hoekje waar de kinderen nog konden knutselen. Tegen het einde van de middag voerden de kinderen nog een ingestudeerd dansje op aan Sinterklaas en Hoofdpiet. Tevreden en nog met een klein cadeautje gingen de kinderen weer naar huis. Sinterklaas had al gezegd dat iedereen vanavond zijn/haar schoentje mocht zetten.

  Welkom Sinterklaas!
 • 5-11-2016
  Kalenderverkoop

  Gelukkig hadden we nog enigzins goed en droog weer vandaag om de dorpskalender bij u aan de deur te verkopen. Van de opbrengst kunnen weer leuke activiteiten voor het dorp worden georganiseerd.
  Voor degene die het helaas niet gelukt is de enige echte dorpskalender te kopen is er nog de mogelijkheid deze alsnog aan te schaffen. Voor 5,- euro is deze verkrijgbaar bij onderstaande adressen:

  • Jumbo supermarkt aan de Pastoor v. Hooijdonklaan;
  • Total tankstation Verhoef aan het Plantsoen;
  • Bakkerij Bakker aan de Nieuwlandsedijk;
  • 'Happy new me' aan de Dorpsstraat.

  allen te Lage Zwaluwe

  Naast de kalender zijn er briefjes bij bewoners in de bus gedaan die niet thuis waren.
  Het kan zijn dat dit door omstandigheden niet overal is gelukt. Maar niet getreurd er zijn nog mogelijkheden om een gratis boekje 50 jaar Sint Nicolaas Lage Zwaluwe, te verkrijgen.

  U kunt hiervoor terecht op de adressen op bijgevoegde foto.

 • 29-10-2016
  Uitreiking eerste Herinneringsboek

  Op 14 oktober 2016 werd het eerste herinneringsboekje 50 jaar Sinterklaas Lage Zwaluwe, uitgereikt aan een medewerkster van de Rabobank Amerstreek.

 • 29-10-2016
  Verkeersregelaars

  Op de foto René van Zundert. René is een van de verkeersregelaars die ons comité de laatste jaren ondersteunt met de verkeersregeling. Laat nu net zijn naam niet voorkomen in ons Sinterklaasboekje, waar ook dank wordt vermeld aan de verkeersregelaars. Een type missertje noemen we het maar. Des al niet te min zijn we aan René veel dank verschuldigd met de hand en spandiensten die hij voor ons verricht. Ook dit jaar zullen we hem weer zien bij de begeleiding van de intocht en het vertrek van Sinterklaas door het dorp.

 • 9-10-2016
  Herinneringsboek Sint Nicolaas Lage Zwaluwe klaar

  Het herinneringsboekje 50 jaar Sinterklaas Lage Zwaluwe is klaar. Velen hebben meegeholpen in de samenstelling van de boekje. Hierin mogen worden genoemd: Anja van de Veeke, die veel inhoudelijk werk heeft verricht, en Anne Marie Rasenberg voor de vormgeving. Patrick Goossens heeft ons een bijdrage geleverd, in de vorm van fotografisch materiaal. Het resultaat. U gaat het zien. Het eerste exemplaar zal binnenkort worden uitgereikt aan een medewerkster van de Rabobank, vanwege de bijdrage die ze geleverd hebben vanuit het stroomversnellingsfonds Rabobank Amerstreek.

 • 9-10-2016
  Oliebollenverkoop geslaagd

  De oliebollenverkoop gisteren 8 oktober is succesvol verlopen. Alle zakken met oliebollen die er waren zijn wederom verkocht, net als vorig jaar.
  Het weer zat de vrijwilligers ook mee. Bewoners uit Lage Zwaluwe, BEDANKT! Ook dank natuurlijk aan Iwan Bakker voor het bakken van de oliebollen en de Jumbo in Lage Zwaluwe, waar ook een verkooppunt voor de verkoop van de oliebollen ingericht mocht worden.

  Ook nu waren de oliebollen rond het middaguur allen verkocht, zodat niet iedereen aan huis bezoek van ons heeft kunnen krijgen. Teveel oliebollen bakken en ermee blijven zitten is ook niet de bedoeling. Bedankt in ieder geval wederom voor de afname dit jaar.

 • 2-7-2016
  Intocht 2016

  Maassluis is de plaats waar Sinterklaas dit jaar zijn voet aan wal zal zetten. Natuurlijk zal hij daarna weer zorgen dat hij op tijd in Lage Zwaluwe zal arriveren. Het comité zal uiteraard hem en zijn pieten weer een prachig ontvangst geven. De verder invulling van het programma volgt.
 • 26-5-2016
  Bedankt voor het uitbrengen van uw stem in de clubkascampagne

  Een prachtige uitslag dit jaar voor het Comité. Een mooi bedrag van €218,40 is ons toebedeeld. Dank voor diegenen die op ons hebben gestemd.
 • 27-3-2016
  Steun het Comité: De Clubkas-actie Rabobank Amerstreek is weer begonnen. Stem tussen 6 en 18 april 2016!

  De Rabobank Amerstreek is hun clubkas campagne weer begonnen, waar leden een stem uit kunnen brengen op verenigingen, waaronder ons Sint Nicolaas Comité. In april 2016 krijgen alle leden van de Rabobank een stemkaart met code thuis in de bus.

  Als lid mag je 5 stemmen verdelen met een maximum van twee stemmen per vereniging. Uiteindelijk zullen stemmen worden geteld en wordt het geld verdeeld over de deelnemende verenigingen. Er is door de Rabobank Amerstreek dit jaar een bedrag van 60.000 euro beschikbaar gesteld. U begrijpt dat het Sint Nicolaas comité het op prijs zou stellen dat u een of twee stemmen op ons uit zou willen brengen.
  Vanwege het feit dat wij geen leden hebben en er dus geen contributies binnen komen, zijn wij grotendeels afhankelijk van sponsoren en te houden acties. Draagt U het Comité een warm hart toe, steun ons dan, waar we u dankbaar voor zijn.
  Al onze inkomsten vloeien uiteindelijk alleen maar terug in prachtige Sinterklaas activiteiten in Lage Zwaluwe voor jong en oud.

 • 13-12-2015
  Foto's en videos

  Dit jaar zijn er voor ons Comité weer mooie foto's gemaakt en waarvan wij er steeds maar enkelen kunnen plaatsen op de site.
  Een bedankje is echter wel op zijn plaats. Piet Goossens helpt ons al jaren aan mooie foto's maar ook Janet Crezée en Patrick Goossens leveren een bijdrage hierin. Hendrik Bosma heeft een aantal video opnamen gemaakt die nu ook mooi op de site verwerkt kunnen worden. Dank dus aan allen voor het mooie resultaat.

 • 6-12-2015
  Vertrek van Sinterklaas

  In een kanariegele MG vertrok Sinterklaas vanmiddag weer naar Spanje vanuit Lage Zwaluwe. Op het schoolplein van de Grienden werd afscheid genomen door de kinderen, papa's, mama's, etc. en door de wethouder Mark van Oosterhout. Jammer genoeg kon door de te sterke wind de geplande ballonvaart niet doorgaan. Zo ook de tocht met de fluisterboot, vanwege een kleine lekkage.
  Daniel Bossers van de Belhamel heeft uiteindelijk de pieten in de huifkar, achter Sinterklaas en de Hoofdpiet aan, naar de stoomboot gebracht. Muziekvereniging Alliance zorgde voor de vrolijke 'sinterklaasnoten'.

 • 4-12-2015
  Feestmiddag in sporthal de Rietgors

  Fantastisch en groots was het vanmiddag in de sporthal in Lage Zwaluwe. De Sinterklaasshow, vanwege het 50 jarig bestaan van het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe, was een succes. Niet alleen alle kinderen, maar ook al de vrijwilligers en natuurlijk Sinterklaas en al zijn Pieten vonden het een geweldige dag. Onder leiding van Leonieke van Schendel, was er een heus Pietenverhaal van Pietje Anders. Jan Pak de Leuning zorgde voor een muzikale noot, waarbij de kinderen de sporthal totaal op z'n kop zetten.

  Na een heerlijk frietje in de pauze sloten Hans en Steven Kazan de middag af met een speciale Sinterklaas goochelshow. Zelf Sinterklaas begreep er niets van hoe Hans Kazan tennisballen in een vogelkooitje wist te krijgen. O.a. Daniel Bossers ondersteunde alles met prachtig licht en geluid. Super geslaagd dus deze dag met oprecht alle dank aan al die vele vrijwilligers van school de Grienden en het Comité zelf die al vele jaren steun heeft van een netwerk aan hulpkrachten.


 • 1-12-2015
  Video's

  Sinds vandaag zijn er ook video's te bekijken op deze website. Dit onder de voormalige foto-pagina die nu "foto's en video's" genoemd is. De eerste video is ook reeds geplaatst, namelijk het door omroep Drimmelen gemaakte nieuwsartikel over de intocht van Sint Nicolaas in Lage Zwaluwe 2015. Meer video's zullen volgen. Aangeraden wordt, in het geval van oudere computers, de browser te updaten.

 • 29-11-2015
  Leuke peuterochtend

  Afgelopen zaterdagochtend is de jaarlijkse peuterochtend weer geweest. Zoals verwacht was het weer gezellig druk. Er waren wel iets minder kinderen dan vorig jaar. Sinterklaas had een grote tafel met mooie cadeaus klaar laten zetten, waaruit elk kind zijn eigen cadeau kon kiezen.
  De kinderen konden een mooie grote tekenening maken voor Sinterklaas. Het decor was ook weer mooi aangekleed door de pieten met een heuse rokende schoorsteen. Na de activiteiten vertrok Sinterklaas weer met de belofte volgend jaar weer terug te komen.

 • 22-11-2015
  Receptie

  Zoals vermeldt op de website was afgelopen vrijdag voor iedereen toegankelijk de receptie van het Sint Nicolaas Comité. Het was er gezellig druk en het shanty koor Wsv Noorderklip zorgde voor de muzikale noot. Voor sommigen was het een gezellig wederzien van elkaar. De dvd van 25 jaar terug werd vertoont en zo ook een intocht van 2007. Een gezellig samenzijn dus, waarbij de voorzitter Bert van Uijtert van het comité aangaf door te gaan met alle vrijwilligers, wederom 25 jaar vooruit.

 • 15-11-2015
  Intocht

  Na de intocht in Meppel was het snel naar Lage Zwaluwe, dit alles op de grote boot de Catharinaplaat van de Zilvermeeuw. Gelukkig had Sinterklaas onderweg geen last meer van mist. Begeleidt door een blusboot van de brandweer en een snelle motorboot kon Sinterklaas met zijn Pieten om 14.00 uur weer voet aan wel zetten in de haven van Lage Zwaluwe.
  Druk was het met mensen van ver uit de omtrek, die gekomen waren om Sinterklaas personlijk de hand te kunnen schudden, want dat is waar Sinterklaas ieder jaar in Lage Zwaluwe de tijd voor neemt. Op de kiosk werd Sinterklaas welkom geheten door Annemiek Bos-Smit van het comité en de burgemeester Gert de Kok, die nog een extra verrassing in petto had. Hij deelde aan het Sint Nicolaas comité een cheque uit namens het dorpsgericht werken, 'Samen aan de Slag' van 2000 euro. Met het extra Sinterklaasfeest in de sporthal op vrijdag 4 december, kan en zal het comité dit geld goed gebruiken.

  Hierna was het tijd op Jo Bossers, al vele jaren bestuurslid van het comité, te bedanken voor haar inzet bij al de activiteiten van afgelopen jaren. Dit jaar stopt ze hiermee, mede vanwege haar leeftijd. Onder groot applaus kreeg ze uit handen van Sinterklaas een mooie bos bloemen en een cadeau. De kinderen echter stonden te wachten om de ballon die ze al de hele tijd vast hielden los te mogen laten. Ja, want het comité had er voor gezorgd dat er een ballonwedstrijd gehouden werd. Het weer was dusdanig dat de ballonnen ook echt de lucht in konden. Na het aftellen van 10 naar 0 was het dan zover. Zo'n 450 balonnen gingen de lucht in. Er kan al verklapt worden dat de eerste kaartjes geland zijn, al vele kilometers van Lage Zwaluwe vandaan.

  Na deze plichtplegingen op de kiosk, was het tijd voor de rondrit door het dorp. Amerigo stond reeds op Sinterklaas te wachten. Met de muziek van vereniging Alliance voorop, gevolgd door diverse pieten te paard en iedereen die wilde meelopen, ging het naar de Witte Zwaan. Binnen in de Zwaan was het prachtig ingericht want dit jaar had het comité gezorgd voor een Pietenbazaar. De kinderen kregen een stempelkaart en konden spelletjes doen en op de foto met Sinterklaas en de Hoofdpiet. Een gezellige middag was het.

  Sinterklaas is blij dat hij weer in het land is en verheugt zich op al de bezoeken die hij de komende dagen gaat afleggen. Ook zal het in het Pietenhuis nog een drukke boel worden bij het inpakken van al de cadeautjes die natuurlijk op tijd bezorgd moeten gaan worden. Al met al een geslaagde 50e intocht in Lage Zwaluwe.


 • 11-11-2015
  Goede Kalenderverkoop

  De dorpskalender van het Sint Nicolaas Comité is weer goed verkocht dit jaar. Van de opbrengst kunnen weer leuke activiteiten voor het dorp worden georganiseerd.
  Voor degene die het helaas niet gelukt is de enige echte dorpskalender te kopen is er nog de mogelijkheid deze alsnog aan te schaffen. Voor 5,- euro is deze verkrijgbaar bij onderstaande adressen:

  • Jumbo supermarkt aan de Pastoor v. Hooijdonklaan;
  • Total tankstation Verhoef aan het Plantsoen;
  • Bakkerij Bakker aan de Nieuwlandsedijk;
  • 'Happy new me' aan de Dorpsstraat.

  allen te Lage Zwaluwe

 • 30-10-2015
  Kalenderverkoop

  Vrijdag 6 november in de avond is reeds de aanvang van de Sinterklaaskalender verkoop. Zaterdag 7 november nemen onze vrijwilligers de hele dag nog de tijd om bij u aan huis te komen. De prijs is 5,- per kalender.
  De opbrengst van deze unieke Lage Zwaluwse Sinterklaaskalender gaat natuurlijk naar al de activiteiten die wij als organisatie voor de kinderen in Lage Zwaluwe organiseren.

  De kalender is voor 6 november nog nergens anders in het dorp te koop.

  Het eerste exemplaar van de kalender is vandaag door secretaris Erik Jan Bosma en bestuurslid Karin Endepoel gepresenteerd aan Jo Bossers. Jo, die al jaren lid is binnen het bestuur en dit jaar afscheid zal nemen.

 • 3-10-2015
  Oliebollenverkoop geslaagd

  De oliebollenverkoop vandaag 3 oktober is succesvol verlopen. Alle zakken met oliebollen die er waren zijn verkocht.
  Het weer zat de vrijwilligers ook mee. Bewoners uit Lage Zwaluwe, BEDANKT! Ook dank natuurlijk aan Iwan de Bakker voor het bakken van de oliebollen en de Jumbo in Lage Zwaluwe, waar ook een verkooppunt voor de verkoop van de oliebollen ingericht mocht worden.

  Het bestuur betreurt het wel, doordat de oliebollen rond het middaguur allen waren verkocht, er een paar straten waren in Lage Zwaluwe waar verkoop niet meer kon plaats vinden. Dit waren de Repel, de Groenendijk met wat buitengebied en een klein gedeelte van de Oudlandstraat. Het blijft altijd lastig een juiste inschatting te maken van het bakken van de juiste hoeveelheid oliebollen. Volgend jaar gaan we er vanuit dat echt het hele dorp weer huis aan huis bezocht wordt. Nogmaals iedereen bedankt. Met de verkoop van de Sint Nicolaas dorpskalenders straks, ziet u de vrijwilligers weer aan de deur.

 • 27-8-2015
  Foto's inzenden

  Voor de jaarlijkse kalender en het boekje (zie hieronder) kunt u nog steeds eigen Sinterklaas gerelateerde "Zwaluwse" foto's inzenden. De mogelijkheid bestaat dat wij uw foto dan gaan plaatsen in de jaarlijkse kalender danwel in het boekje, welke volgend jaar wordt uitgegeven.
  U kunt de foto sturen naar ons e-mail adres, waarbij u dan tevens toestemming geeft de foto te publiceren. Uiteraard zal er een keuze gemaakt worden door de makers van de kalender en het boekje. Dus wie weet zit u foto erbij. Bedankt alvast.

 • 18-4-2015
  Herinneringsboek Sint Nicolaas Lage Zwaluwe

  Volgend jaar gaat het Sint Nicolaas comité Lage Zwaluwe een herinneringsboekje Sinterklaas in Lage Zwaluwe uitgeven. Het stroomversnellingsfonds van de Rabobank Amerstreek vindt dit een mooi initiatief en heeft hiervoor een bijdrage toegekend aan ons comité. Wij willen de Rabobank dan ook van harte bedanken voor dit bedrag. Bij de uitreiking van het boekje na de zomer van 2016 zal de bank alsnog worden bedankt. De voorbereidingen van het boekje zijn al aan de gang. Indien inwoners thuis foto's of leuke anekdotes hebben die voor ons toepasbaar zijn in het boek, kunnen ze contact opnemen met een van de bestuursleden genoemd op de site, danwel middels ons email adres sintnicolaascomitélagezwaluwe@live.nl

 • 18-4-2015
  Bedankt voor het stemmen

  Een ieder die meegedaan heeft aan de clubkas-actie van de Rabobank Amerstreek en die op ons Comité een stem heeft uitgebracht, dank daarvoor.

 • 2-4-2015
  Steun het Comité: De Clubkas-actie Rabobank Amerstreek is weer begonnen. Stem tussen 2 en 14 april 2015!

  De Rabobank Amerstreek is hun clubkas campagne weer begonnen, waar leden een stem uit kunnen brengen op verenigingen, waaronder ons Sint Nicolaas Comité. In april 2015 krijgen alle leden van de Rabobank een stemkaart met code thuis in de bus.

  Als lid mag je 5 stemmen verdelen met een maximum van twee stemmen per vereniging. Uiteindelijk zullen stemmen worden geteld en wordt het geld verdeeld over de deelnemende verenigingen. Er is door de Rabobank Amerstreek een bedrag van euro 50.000 beschikbaar gesteld. U begrijpt dat het Sint Nicolaas comité het op prijs zou stellen dat u een of twee stemmen op ons uit zou willen brengen.
  Vanwege het feit dat wij geen leden hebben en er dus geen contributies binnen komen, zijn wij grotendeels afhankelijk van sponsoren en te houden acties. Draagt U het Comité een warm hart toe, steun ons dan, waar we U dankbaar voor zijn.
  Al onze inkomsten vloeien uiteindelijk alleen maar terug in prachtige Sinterklaas activiteiten in Lage Zwaluwe voor jong en oud.

 • 06-12-2014
  Vertrek

  Het weer zat mee en het schoolplein was goed gevuld met velen die Sinterklaas en zijn Pieten kwamen uitzwaaien. Met de huifkar kwamen de Pieten naar het schoolplein gereden. Sinterklaas reed met de Hoofd Piet voorop in een MG Cabrio.
  De kinderen op het plein hadden al lichtjes gekregen en er was gratis chocolademelk te verkrijgen. Het was dus een en al gezelligheid. Sinterklaas gaf burgemeester Gert de Kok dan ook te kennen dat hij het jammer vond dat hij weer terug naar Spanje moest. Toen het moment daar was, ging Sinterklaas met de burgemeester, en verder iedereen, onder begeleiding van de muziekvereniging Alliance, te voet naar het Beursplein. Ook de brandweer was hier aanwezig om weer wat bij te lichten. De mooi verlichte fluisterboot van Kees Polak, ging vervolgens de haven uit naar de grote stoomboot. Een mooi vertrek dus, waarbij iedereen wordt bedankt. Want of het nu muziek, brandweer, EHBO, sponsoren of andere vrijwilligers zijn, zonder hen kan dit alles niet georganiseerd worden. Nogmaals bedankt iedereen.

 • 1-12-2014
  Afscheid Jan Voermans

  Na op de kiosk dit jaar afscheid te hebben genomen van ons oud bestuurslid Jan Voermans, werden we enkele dagen daarna op de hoogte gebracht dat Jan in het ziekenhuis was opgenomen. Hier overleed hij later op 26 november 2014.
  Vandaag 1 december 2014 heeft de begrafenis van Jan plaats gevonden.

 • 29-11-2014
  Peuterochtend

  Na bezoeken aan de zorgboerderij, de bejaarden in de Ganshoek en de bezoekers van de SWO in Den Domp, waren de kleinsten onder ons, zaterdag 29 november, aan de beurt bij de peuterochtend in den Domp.
  Sinterklaas en zijn pieten waren blij verrast dat er zoveel kinderen met hun papa's mama's, opa's en oma's in de zaal aanwezig waren. En wat was de zaal mooi versierd. Er hingen grote tekeningen van de kindermiddag, als museum stukken, aan de muur te pronken. Er werden zoals gewoonlijk weer veel foto's genomen en er werd gezongen en gedanst. Een prachtige ochtend dus voor iedereen.
  Sinterklaas vertelde aan het comité dat hij zeer had genoten van alles en ziet al uit naar volgend jaar.

  Ingezonden foto

 • 16-11-2014
  Mooie Intocht

  Het weer zat niet helemaal mee, hetgeen niet was te merken aan het aantal mensen dat Sinterklaas en zijn Pieten bij de haven welkom heetten.
  De boot van de Zilvermeeuw, was vanuit Gouda, rechtstreeks naar Lage Zwaluwe gevaren, waar de stuurpiet, de boot keurig op tijd aan de steiger kon aanmeren. Aan de wal was het weer vanouds gezellig. Vele handjes wilde Sinterklaas weer schudden en vele kinderen wilden met Sinterklaas of een Piet op de foto.

  Koud konden de kinderen het niet hebben want vanuit de gymvereniging van Hirundo was voor een dans opwarmertje gezorgd. Op het podium werd Sinterklaas verder welkom geheten door de Wethouder van de gemeente Drimmelen, Jan Willem Stoop en namens het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe, Anneke Crezée. Sinterklaas vond het fijn dat iedereen er weer was. Bijzondere aandacht had Sinterklaas voor een aftredend lid van het Comité: Jan Voermans, die meer dan 30 jaar lid is geweest van het Comité.
  Hij begeleidde Sinterklaas veelal door het dorp als een soort Tom Tom. Sinterklaas noemde hem dan Jan Jan. Hij heeft veel werk verzet bij allerlei activiteiten van het Comité, teveel om op te noemen. Jan kreeg van Sinterklaas, namens het Comité, een goed gevulde boodschappenmand en een mooi sinterklaasboeket bloemen mee.

  Toen was het natuurlijk ook tijd om door het dorp te gaan. De muziekvereniging Aliance met het jeugdorkest, brachten, zowel op de boot, als op de kiosk en tijdens de route weer de muzikale omlijsting. Dit jaar was Amerigo niet alleen. De Paardenpiet had Sinterklaas verteld dat er nog een aantal paarden waren opgeleid om in de route door het dorp mee te kunnen lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was een prachtig gezicht, al die Pieten en kinderen die zo meeliepen naar Zalencentrum de Witte Zwaan aan het Plantsoen.
  Na het traditionele bedankje aan de muziek aan de achterzijde van het restaurant, konden de kinderen naar binnen om daar met de Pieten een knutselmiddag te houden.
  Het resultaat zullen we binnenkort op site plaatsen.

  Al met al een geslaagde dag voor iedereen.

  Heeft u leuke foto's gemaakt en die wilt U met ons delen. Stuur deze gerust naar ons email-adres op de site. Uiteraard kunt u een bezoekje brengen aan de facebook-pagina.

 • 15-11-2014
  Zaterdag Intocht

  We zien jullie 's middags in de haven! Zie ook deze pagina.

 • 14-11-2014
  Kalenderverkoop succes!

  De dorps kalenderverkoop van ons Sint Nicolaas Comité is dit jaar zeer goed verlopen. De spreiding van verkoop over de vrijdagavond en de zaterdag bleek ook een goede zet. Natuurlijk zijn wij hier blij mee en willen u dan ook van harte bedanken. Wij zullen er zorg voor dragen dat deze inkomsten op een juiste manier besteed zullen worden aan diverse Sinterklaas activiteiten.
  Nogmaals de vele sponsoren en kopers, BEDANKT.

 • 30-10-2014
  Verkoop dorpskalender Lage Zwaluwe 2015

  Ja hoor, het is weer zover. Komende vrijdagavond 7 november 2014, vanaf 17.00 uur tot ongeveer 20.00 uur en/of zaterdag 8 november 2014, overdag, komen de vrijwilligers van het Sint Nicolaas Comité weer langs de deur voor de verkoop van onze reeds jarenlang terugkerende dorpskalender. De kalender kost, net als vorig, jaar 5 euro. De opbrengst gaat naar de Sinterklaas activiteiten voor jong en oud in Lage Zwaluwe. Tevens hopen we van het bedrag al iets opzij te kunnen zetten voor onze 50-jarige intocht, komend jaar in 2015, waar we een groots feest willen geven.
  De eerste kalender is inmiddels uitgegeven aan Adriaan Schuller van onze hoofdsponsor, Rondvaartbedrijf De Zilvermeeuw uit Drimmelen.

  Mocht u een van onze vrijwilligers aan de deur hebben gemist, dan komen er voor de verkoop nog kalenders te liggen in Lage Zwaluwe bij:

  Piet Verhoef aan het Plantsoen (rijwielen en benzine);
  Bakkerij Bakker aan de Nieuwlandsedijk;
  Happy New Me aan de Dorpsstraat in;
  Jumbo supermarkt aan de P. v. Hooijdonklaan;

  allen in Lage Zwaluwe.

 • 5-10-2014
  Succesvolle oliebollenverkoop

  Mooi zonnig weer, dat hadden de verkopers van de oliebollen nu zaterdag 4 oktober. Na al het inpakken van de vers gebakken oliebollen, kon de huis aan huis verkoop rond 09.45 uur beginnen.
  Ook bij de Jumbo was een plekje ingericht om de oliebollen te mogen verkopen. Rond 15.00 uur bleek dat de verkoop goed was verlopen. Wij als Comité danken dan ook iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

  Laat de oliebollen u lekker smaken.

 • 24-9-2014
  Oliebollenverkoop

  De verkoop van oliebollen staat weer voor de deur. 4 oktober gaan onze vrijwilligers weer op pad om de door Iwan Bakker gebakken oliebollen aan de man te brengen.
  De opbrengst hieruit, bestemd voor het Comité, gaat uiteraard besteed worden aan Sinterklaas activiteiten in Lage Zwaluwe.
  Dus koop die oliebollen voor dit goede doel!

  "eet smakelijk"

 • 13-9-2014
  Steun het Comité: Bedankt Clubkas-actie Rabobank Amerstreek

  Het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe, bedankt, via deze weg, iedereen die een stem heeft uitgebracht op ons Comité.

 • 18-2-2014
  Steun het Comité: Clubkas-actie Rabobank Amerstreek

  De Rabobank Amerstreek is een clubkas campagne begonnen, waar leden een stem uit kunnen brengen op verenigingen, waaronder ons Sint Nicolaas Comité. In april 2014 krijgen alle leden van de Rabobank een stemkaart met code thuis in de bus.

  Als lid mag je 5 stemmen verdelen met een maximum van twee stemmen per vereniging. Uiteindelijk zullen stemmen worden geteld en wordt het geld verdeeld over de deelnemende verenigingen. Er is door de Rabobank Amerstreek een bedrag van euro 50.000 beschikbaar gesteld. U begrijpt dat het Sint Nicolaas comité het op prijs zou stellen dat U een of twee stemmen op ons uit zou willen brengen.
  Vanwege het feit dat wij geen leden hebben en er dus geen contributies binnen komen, zijn wij grotendeels afhankelijk van sponsoren en te houden acties. Draagt U het Comité een warm hart toe, steun ons dan, waar we U dankbaar voor zijn.
  Al onze inkomsten vloeien uiteindelijk alleen maar terug in prachtige Sinterklaas activiteiten in Lage Zwaluwe voor jong en oud.

 • 7-12-2013
  Uitzwaaien Sinterklaas

  Gelukkig was de storm van afgelopen week wat gaan liggen. Er waren dan ook vele kinderen, naar het schoolplein van de Grienden gekomen om Sinterklaas toe te zingen op zijn verjaardag en natuurlijk om hem en zijn Pieten te gaan uitzwaaien bij de haven.

  Sinterklaas kwam bij de Grienden in een grote oude auto aanrijden, samen met de Hoofdpiet en de wethouder dhr. Stoop. Deze laatste bedankte Sinterklaas voor de mooie dagen die hij in Nederland had doorgebracht. Nadat de Pieten nog een polonaise hadden gedanst met de kinderen op het schoolplein, werd het tijd om naar de haven te gaan. In de tocht reed ook dit jaar weer de mooi verlichte trekker met huifkar mee.

  Een klein probleempje had zich in de middag voorgedaan, dat het vertrek deze keer niet vanaf het terrein aan de Biesbosch weg kon plaatsvinden. Vanwege het hoge water was hier de sluis gesloten naar de buitenhaven. Het Sint Nicolaas Comité had toen laat in de middag besloten dat Sinterklaas beter kon vertrekken vanaf het beursterrein om het wegvaren te vergemakkelijken.

  Muziekvereniging Alliance speelde bij het beursterrein voor Sinterklaas nog een laatste "dag Sinterklaasje" en de brandweer verlichtte het terrein, zodat iedereen Sinterklaas toch prachtig kon uitzwaaien. Het was een schitterend gezicht, de wegvarende fluisterboot met de gekleurde lampjes. Gelukkig kon vanaf deze zijde van de haven de sluis even op een kiertje gezet worden om Sinterklaas daarna af te zetten bij de grote stoomboot.

 • 1-12-2013
  Vertrektijd Sinterklaas aangepast

  Natuurlijk brengt Sinterklaas deze week nog een bezoek aan velen van jullie. Bij het vertrek op vrijdag 6 december 2013 zijn de tijden iets aangepast. In plaats van 18.30 uur, eerder genoemd op de site, maar ook in de flyer die bij de kalender was meegekomen, is die tijd verschoven naar 18.45 uur, waar u dan welkom bent op het schoolplein van de Grienden aan de Nieuwstraat. Zie voor verdere informatie het programma van het vertrek.

 • 1-12-2013
  Peuterochtend

  Wat een gezellige ochtend was het afgelopen zaterdag in Den Domp. Het was de tijd voor de kleinsten van ons om aan Sinterklaas een bezoek te komen brengen. Uiteraard was er ook een cadeautje voor hen en zijn er vele foto's gemaakt van de kinderen die door Sinterklaas werden toegesproken. Ook het Sint NIcolaas Comité was zeer te spreken over de grote opkomst en had Den Domp speciaal voor Sinterklaas prachtig versierd.

 • 17-11-2013
  Geslaagde Intocht

  Vanuit het zonnige Groningen, moest Sinterklaas in Brabant nog door een mistige Biesbosch varen. De boot van de Zilvermeeuw lukte het toch om Sinterklaas en zijn Pieten op tijd in Lage Zwaluwe aan land te zetten, dit alles met Sinterklaasliedjes gespeeld door de jeugdleden van muziekvereniging Allicance.
  Wat een feest. Er waren veel mensen naar de haven gekomen.

  Na het schudden van vele handen en het ontvangen van mooie tekeningen, werd Sinterklaas welkom geheten door Anneke Crezee van het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe en de wethouder J. Oomen van de gemeente Drimmelen.

  Bij de tocht door het dorp werd Sinterklaas weer begeleid door de muziekvereniging Alliance. Een mooi gezicht was het ook dat Sinterklaas dit jaar niet alleen op Amerigo was, maar dat er ook nog twee pieten te paard mee liepen in de tocht.

  De middag werd afgesloten in de Witte Zwaan aan het Plantsoen waar de kinderen nog een feestelijk uurtje hadden. Er werd gezongen en er waren een paar warboel Pieten die er dit jaar een beetje een rommeltje van hadden gemaakt.
  Gelukkig kwam alles weer goed en konden de kinderen met een leuk presentje weer huiswaarts keren.

  Sinterklaas krijgt het de komende dagen nog druk genoeg in Lage Zwaluwe en de Pieten zullen nog hard aan het werk moeten bij het inpakken van cadeautjes. Voorlopig blijft Sinterklaas dus nog even in Nederland en gaan we er nog een gezellig feest van maken.

 • 12-11-2013
  Sinterklaasjournaal

  Vanaf vandaag is het sinterklaasjournaal ook te volgen via onze website. Klik links op de onderste link om naar de website van het sinterklaasjournaal te gaan.

  Let op! Hiervoor moet uw browser wel up to date zijn.

 • 9-11-2013
  Prima verkoop kalender

  Het was wat fris vandaag, maar met het beetje zon, was het toch goed weer om op pad te gaan met de verkoop van onze dorpskalender. Er zijn weer heel wat mensen die de kalender aan huis hebben gekocht. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Mocht u nu niet thuis zijn geweest en toch de kalender alsnog willen kopen, dan kan dat nog bij een aantal locaties in het dorp.
  Dit zijn tijdens de openingstijden:

  • de C1000 aan de P. van Hooijdonklaan;
  • in de winkel bij Piet Verhoef aan het Plantsoen;
  • bij Happy New Me aan de Dorpsstraat;
  • bij bakkerij Bakker aan de Nieuwlandsedijk;
  • tandartsenpraktijk van Uijtert aan de Groningenlaan;

  Let op! Op=Op

  Hieronder nog een foto uit 't Carillon van het aanbieden van de eerste dorpskalender 2014 aan Leon Schuller van rondvaartbedrijf Zilvermeeuw B.V. in Drimmelen:

 • 5-11-2013
  Kalenderverkoop

  Op 5 oktober 2013 is de huis aan huis verkoop geweest van oliebollen. In de bakkerij had Iwan Bakker al vroeg heerlijke oliebollen gebakken voor de verkoop, gedaan door onze vrijwilligers. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd, waar we als Comité weer leuke dingen mee kunnen doen voor de Zwaluwse inwoners tijdens de Sinterklaas dagen. Onze dank is dan ook groot.

  Komende zaterdag 9 november 2013 wordt er langs de huizen in Lage Zwaluwe gegaan voor de verkoop van de dorpskalender. Wij hopen dat de verkoop, 5 euro per kalender, net zo'n succes wordt als die van de oliebollen verkoop.

 • 2-11-2013
  Verkeersregelaars gezocht

  Het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe maakt, naast het Bestuur, al vele jaren gebruik van vele vrijwilligers. Onder andere hebben we ieder jaar de verkoop van oliebollen en de dorpskalender, welke door deze groep mensen aan de deur worden verkocht. Daarnaast beschikken we over een aantal vrijwillige verkeersregelaars die ervoor zorgdragen dat het evenement als de intocht en het vertrek veilig kunnen plaats vinden.
  Momenteel kan de groep verkeersregelaars voor de komende jaren wel iets uitgebreid worden. Het is echt niet meer dan een paar uurtjes vrijwillige inzet, waarvoor wij U zeer dankbaar zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden middels het emailadres, danwel spreek hiervoor iemand aan van het bestuur.